Chcesz prowadzić bufet w komendzie Policji? ZGŁOŚ SIĘ!
Data publikacji 20.03.2012
Zaproszenie do składania ofert
Komenda Wojewódzka Policji w Bydgoszczy, 85 – 090 Bydgoszcz ul. Powstańców Wielkopolskich 7
zaprasza do złożenia ofert na:
Najem pomieszczeń celem prowadzenia działalności gastronomicznej ...
Zaproszenie do składania ofert
Komenda Wojewódzka Policji w Bydgoszczy, 85 – 090 Bydgoszcz ul. Powstańców Wielkopolskich 7
zaprasza do złożenia ofert na:
Najem pomieszczeń celem prowadzenia działalności gastronomicznej – bufetu w Komendzie Wojewódzkiej Policji w Bydgoszczy.
Postępowanie prowadzone jest zgodnie z zaleceniami KGP (Cnz – 3967/2010) przy udostępnianiu pomieszczeń podmiotom zewnętrznym.
I. Opis przedmiotu zamówienia:
- Zaproszenie dotyczy najmu pomieszczeń o łącznej powierzchni użytkowej 50 m² znajdujących się na parterze budynku administracyjnego KWP w Bydgoszczy przy ul. Powstańców Wlkp. 7 w Bydgoszczy.
- Najmowane pomieszczenia będą wykorzystywane do prowadzenia działalności gastronomiczno – handlowej w postaci bufetu dla potrzeb funkcjonariuszy i pracowników Policji.
- Oferowany asortyment nie może zagrażać życiu i zdrowiu Policjantów i pracowników Policji i może obejmować artykuły spożywczo – cukiernicze, dania ciepłe i wyroby garmażeryjne oraz napoje z wyłączeniem sprzedaży, podawania i spożywania napojów alkoholowych.
- Dopuszcza się sprzedaż innych artykułów po uprzednim uzgodnieniu z Zamawiającym.
II. Warunki konieczne, jakie musi spełnić oferent:
- Prowadzenie bufetu codziennie w godzinach 8³º–15³º, z wyłączeniem dni wolnych od pracy.
- Posiłki przyrządzane będą w kuchni centralnej, muszą odpowiadać wymaganiom zawartym w ustawie z dnia 25.08.2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 171 z 2006r., poz. 1226 z późn. zm.).
- Posiłki z kuchni centralnej dowożone będą własnym transportem, pojazdem atestowanym przez Wojewódzką Stację Sanitarno – Epidemiologiczną w Bydgoszczy.
- Wyposażenie punktu gastronomicznego w niezbędne urządzenia leży po stronie Wynajmującego – w załączeniu do oferty należy dołączyć wykaz wyposażenia bufetu.
- Posiłki będą wydawane wyłącznie w naczyniach jednorazowych.
- Po stronie wykonawcy pozostaje wyposażenie bufetu w kosze na śmieci oraz ich regularne opróżnianie, a także utrzymanie w czystości sali sąsiadującej bezpośrednio z punktem sprzedaży.
- Wykonawca musi uzyskać pozwolenie Państwowego Inspektora Sanitarnego MSWiA z Delegatury w Bydgoszczy na obszarze województwa Kujawsko – Pomorskiego do prowadzenia przedmiotowej działalności do dnia podpisania umowy.
- Do oferty zostaną dołączone:
- dokumenty potwierdzające uprawnienia do wykonywania określonej działalności gospodarczej,
- min. 1 referencja dotycząca świadczenia usługi zbiorowego żywienia,
- oświadczenia, iż oferent:
- posiada kuchnię centralną, w której sporządzane posiłki spełniają wymagania ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia,
- w zakresie przygotowywania posiłków nie będzie korzystał z podwykonawstwa,
- posiada pojazd do dystrybucji potraw i gotowych dań opiniowany przez Sanepid,
- zobowiązuje się do przestrzegania przepisów sanitarno – higienicznych,
- deklaruje mobilność i szybkość wyżywienia większej grupy osób.
III. Miejsce, termin i sposób składania ofert:
Termin składania ofert upływa dnia 14 marca 2012r.
Miejsce i sposób składania ofert: Wydział Zaopatrzenia, Inwestycji i Remontów KWP w Bydgoszczy, 85 – 703 Bydgoszcz, ul. Kijowska 5, osobiście, za pośrednictwem poczty, e-mail: wziir@bg.policja.gov.pl lub faxem 588 15 44.
W przypadku pytań kontaktować się można się telefonicznie w godz. 08:00-15:00 pod nr (52) 588 16 32.
IV. Kryterium oceny i wybór oferenta:
Jako kryterium wyboru oferty przyjmuje się propozycję wysokości czynszu brutto za najem1 m² powierzchni, nie mniej niż 12,50 zł/m²/m-c oraz spełnienie wszystkich warunków określonych
w zaproszeniu do składania ofert.
V. Tryb zawarcia umowy:
- Umowa najmu zostanie zawarta na czas określony 3 lat z możliwością jej rozwiązania przez każdą ze stron za 3 - miesięcznym okresem wypowiedzenia.
- Oczekiwany termin otwarcia bufetu – 2 kwietnia br.
- Najemca oprócz ustalonego w umowie czynszu zobowiązany będzie do ponoszenia opłat eksploatacyjnych, takich jak: energia elektryczna, cieplna, wod.-kan., wywóz nieczystości stałych, podatek od nieruchomości.
VI. Zamawiający zastrzega sobie prawo:
- Przeprowadzenia wizji miejsca sporządzania posiłków przed podpisaniem umowy a także w trakcie jej obowiązywania.
- Przeprowadzenia negocjacji na podstawie złożonej oferty.
- Unieważnienia postępowania bez podania przyczyn.
Autor: Rzecznik_KWP
Publikacja: Rzecznik_KWP