Wiadomości

Chcesz prowadzić bufet w komendzie Policji? ZGŁOŚ SIĘ!

Data publikacji 20.03.2012

Zaproszenie do składania ofert

Komenda Wojewódzka Policji w Bydgoszczy, 85 – 090 Bydgoszcz ul. Powstańców Wielkopolskich 7

zaprasza do złożenia ofert na:


Najem pomieszczeń celem prowadzenia działalności gastronomicznej ...

Zaproszenie do składania ofert 

Komenda Wojewódzka Policji w Bydgoszczy, 85 – 090 Bydgoszcz  ul. Powstańców Wielkopolskich 7

zaprasza do złożenia ofert na:    

Najem pomieszczeń celem prowadzenia działalności gastronomicznej – bufetu w Komendzie Wojewódzkiej Policji w Bydgoszczy.

Postępowanie prowadzone jest zgodnie z zaleceniami KGP (Cnz – 3967/2010) przy udostępnianiu pomieszczeń podmiotom zewnętrznym.

I. Opis przedmiotu zamówienia:
  1. Zaproszenie dotyczy najmu pomieszczeń o łącznej powierzchni użytkowej 50 m² znajdujących się na parterze budynku administracyjnego KWP w Bydgoszczy przy ul. Powstańców Wlkp. 7 w Bydgoszczy.
  2. Najmowane pomieszczenia będą wykorzystywane do prowadzenia działalności gastronomiczno – handlowej w postaci bufetu dla potrzeb funkcjonariuszy i pracowników Policji.
  3. Oferowany asortyment nie może zagrażać życiu i zdrowiu Policjantów  i pracowników Policji i może obejmować artykuły spożywczo – cukiernicze, dania ciepłe i wyroby garmażeryjne oraz napoje z wyłączeniem sprzedaży, podawania i spożywania napojów alkoholowych.
  4. Dopuszcza się sprzedaż innych artykułów po uprzednim uzgodnieniu z Zamawiającym.

II. Warunki konieczne, jakie musi spełnić oferent:

  1. Prowadzenie bufetu codziennie w godzinach 8³º–15³º, z wyłączeniem dni wolnych od pracy.
  2. Posiłki przyrządzane będą w kuchni centralnej, muszą odpowiadać wymaganiom zawartym w ustawie z dnia 25.08.2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 171          z 2006r., poz. 1226 z późn. zm.).
  3. Posiłki z kuchni centralnej dowożone będą własnym transportem, pojazdem atestowanym przez Wojewódzką Stację Sanitarno – Epidemiologiczną w Bydgoszczy.
  4. Wyposażenie punktu gastronomicznego w niezbędne urządzenia leży po stronie Wynajmującego – w załączeniu do oferty należy dołączyć wykaz wyposażenia bufetu.
  5. Posiłki będą wydawane wyłącznie w naczyniach jednorazowych.
  6. Po stronie wykonawcy pozostaje wyposażenie bufetu w kosze na śmieci oraz ich regularne opróżnianie, a także utrzymanie w czystości sali sąsiadującej bezpośrednio z punktem sprzedaży.
  7. Wykonawca musi uzyskać pozwolenie Państwowego Inspektora Sanitarnego MSWiA z Delegatury w Bydgoszczy na obszarze województwa Kujawsko – Pomorskiego do prowadzenia przedmiotowej działalności do dnia podpisania umowy.
  8. Do oferty zostaną dołączone:
  • dokumenty potwierdzające uprawnienia do wykonywania określonej działalności    gospodarczej,
  • min. 1 referencja dotycząca świadczenia usługi zbiorowego żywienia,
  • oświadczenia, iż oferent:
  1. posiada kuchnię centralną, w której sporządzane posiłki spełniają wymagania ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia,
  2. w zakresie przygotowywania posiłków nie będzie korzystał z podwykonawstwa,
  3. posiada pojazd do dystrybucji potraw i gotowych dań opiniowany przez Sanepid,
  4. zobowiązuje się do przestrzegania przepisów sanitarno – higienicznych,
  5. deklaruje mobilność i szybkość wyżywienia większej grupy osób.

III. Miejsce, termin i sposób składania ofert:

Termin składania ofert upływa dnia 14 marca 2012r.

Miejsce i sposób składania ofert: Wydział Zaopatrzenia, Inwestycji i Remontów KWP w Bydgoszczy, 85 – 703 Bydgoszcz, ul. Kijowska 5, osobiście, za pośrednictwem poczty, e-mail: wziir@bg.policja.gov.pl lub faxem 588 15 44.
W przypadku pytań kontaktować się można się telefonicznie w godz. 08:00-15:00 pod nr (52) 588 16 32.

IV. Kryterium oceny i wybór oferenta:

Jako kryterium wyboru oferty przyjmuje się propozycję wysokości czynszu brutto za najem1 m² powierzchni, nie mniej niż 12,50 zł/m²/m-c oraz spełnienie wszystkich warunków określonych      
w zaproszeniu do składania ofert.

V. Tryb zawarcia umowy:
  1. Umowa najmu zostanie zawarta na czas określony 3 lat z możliwością jej rozwiązania przez każdą ze stron za 3 - miesięcznym okresem wypowiedzenia.
  2. Oczekiwany termin otwarcia bufetu – 2 kwietnia br.
  3. Najemca oprócz ustalonego w umowie czynszu zobowiązany będzie do ponoszenia opłat eksploatacyjnych, takich jak: energia elektryczna, cieplna, wod.-kan., wywóz nieczystości stałych, podatek od nieruchomości.

VI. Zamawiający zastrzega sobie prawo:
  1. Przeprowadzenia wizji miejsca sporządzania posiłków przed podpisaniem umowy a także   w trakcie jej obowiązywania.
  2. Przeprowadzenia negocjacji na podstawie złożonej oferty.
  3. Unieważnienia postępowania bez podania przyczyn.


Autor: Rzecznik_KWP
Publikacja: Rzecznik_KWP

Powrót na górę strony